Alessandro répás gombakrémlevese recept




Az Alessandro répás gombakrémlevese hozzávalói:
3-4 főre:
20 dkg bio sárgarépa,
20 dkg csiperke gomba,
1 nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 kanál olívaolaj,
1 teáskanál barna cukor,
2 kanál kukoricakeményítő,
2 dl tejszín,
3/4 liter víz,
ízlés szerint: patikasó, őrölt majoránna, őrölt kömény, őrölt színes bors, ételízesítő, szárított petrezselyemlevél
Az Alessandro répás gombakrémlevese elkészítési módja:
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat. Majd beletesszük a felszeletelt sárgarépákat, a cukrot és pároljuk 5 percig. Közben a gombát egészen apróra feldaraboljuk és azt is hozzáadjuk. Fűszerezzük és 5-6 percig pároljuk kis lángon néha megkevergetve. Végül felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük. Eközben a keményítőt egy habverő segítségével elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk. 5 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórjuk a leves tetejét őrölt színes borssal. Aki szereti egy kevés chilit is hinthet rá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 15. 14:00
Az alessandro répás gombakrémlevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.