Hideg aszalt-szilva leves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
600 kcal
5 gramm
16 gramm
Hozzávalók:
20 dkg Kalifa magozott aszalt szilva, 2 dl tejföl, 1 evőkanál teljes kiőrlésű korpás liszt, 1-2 evőkanál méz, 3 szem szegfűszeg, kis darabka fahéj, kevés só.
A Hideg aszalt-szilva leves elkészítési módja:
Az aszalt szilvát előző nap vízbe tesszük, kiáztatjuk, majd másnap, szűrés után az áztató vízbe visszatéve beleszórjuk a fűszereket és annyi vízzel egészítjük ki, hogy a folyadék összesen 7 dl legyen. Felforraljuk és belesűrítjük a liszttel simára kevert tejfölt. Jól felforraljuk, ezután édesítjük a mézzel. A hűtőben teljesen lehűtjük, és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ancsika4, 2018. dec. 9. 15:40
A hideg aszalt-szilva leves elkészítési módja és hozzávalói.