Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel hozzávalói:
4 adaghoz:
60 dkg sült sütőtök,
2 dl 22 %-os tejszín,
5 dkg vaj,
2 kanál barna cukor,
1 közepes fej vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
8 dl víz (ha lehet desztillált),
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, petrezselyem levél, őrölt szerecsendió
díszítéshez: tökmagolaj, sózott napraforgóbél vagy tökmagbél
Az Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel elkészítési módja:
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymákat. Rászórjuk a cukrot és kevés párolás után hozzáadjuk a sült sütőtököt. Majd felöntjük a vízzel és egy házias tyúkhús levesalap zselét teszünk bele. 15 perc forralás után egy merülő mixerrel egyneműsítjük az egészet. Fűszerezzük, majd a legvégén a tejszínnel is forralunk rajta egyet és elkészültünk. Azonnal tálaljuk. A tetejére vékonyan csurgatunk egy kevés tökmagolajat és megszórjuk kevés héj nélküli tökmaggal. Én tökmag helyett sózott napraforgót használtam. Tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. nov. 18. 14:06
Az alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.