Alessandro rizses kacsája zöldborsóval recept
120 perc
Az Alessandro rizses kacsája zöldborsóval hozzávalói:
kb. 4 adaghoz:
1 kg kacsaszárnytő,
20 dkg csirkemáj,
1 üveges zöldborsó,
50 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
Az Alessandro rizses kacsája zöldborsóval elkészítési módja:
Pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 10 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon. Majd beletesszük a kacsaszárnytőt kevés vizet öntünk alá és kb. 70-80 percen keresztül kis lángon fedő alatt pároljuk néha megkevergetve, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 15-20 percig fedő alatt egészen kis lángon. Végül a kívánt méretűre feldarabolt csirkemájakat is a tetejére helyezzük és ráöntjük a levétől megfosztott üveges zöldborsót. Óvatosan elkeverjük és 10 perc párolás után elkészültünk.
Igazán finom egytálétel válik belőle, melyet a kedvelt savanyúságunkkal tálalunk.
Én üveges ecetes céklával ettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. nov. 11. 14:03
Az alessandro rizses kacsája zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.