Alessandro finom fürjhúslevese recept




Az Alessandro finom fürjhúslevese hozzávalói:
3 db konyhakész fürj (lehetőleg házi),
3 db sárgarépa,
3 db fehérrépa,
2 db paszternák,
fél kisebb fej kelkáposzta,
fél darab karalábé,
1 db közepes vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 marék levestészta (kis kocka),
ízlés szerint fűszerek:
patika só, őrölt színes bors, majoránna, petrezselyem, sáfrányos szeklice
Az Alessandro finom fürjhúslevese elkészítési módja:
A konyhakész fürjeket a kívánt méretűre daraboljuk és hideg vízbe feltesszük főni pont úgy, mint amikor húslevest főzünk. Ha a víz elkezd forrni, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a hagymákat (egészben) és a fűszereket. A kelkáposztát lehet egy darabban is beletenni. A hőforrást a legkisebbre vesszük és fedő alatt készre főzzük. Mielőtt elkészül az utolsó 6-8 percben beletesszük a levestésztát is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. nov. 3. 19:54
Az alessandro finom fürjhúslevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.