Halleves zsemlegombóccal recept
A Halleves zsemlegombóccal hozzávalói:1,5 kg halaprólék (halfej, törzs v. apró hal)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
só
bors
5 dkg sertészsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
A Halleves zsemlegombóccal elkészítési módja:
A halaprólékot a vöröshagymával, pirospaprikával 2 liter vízben megfőzzük, lepasszírozzuk. Nagyobb lyukú szűrőn leszűrjük, hogy az esetleges szálkák fennakadjanak, majd botmixerrel vagy turmixszal pépesítjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat elkeverjük a zsírral, préselt fokhagymával, liszttel, szódabikarbónával, sóval, borssal és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Gyúrható, alakítható masszát kell kapnunk, melyből a diónál kisebb, egyforma golyókat gyártunk. A halas lét feltesszük főni, s amikor forr, belefőzzük a kis gombócokat.
Az ízesítéshez használhatunk pörköltszaft kockát, piros aranyat, csípős paprikát, - sőt ha módunkban áll, halbelsőséget is kisebb darabokra vágva.
Olcsó és finom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2018. nov. 3. 17:35
A halleves zsemlegombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.