Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen recept
Az Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen hozzávalói:Tésztához:
3 db közepes alma
7 púpos evőkanál finomliszt
2 db egész tojás
csipet só
1 púpos evőkanál kristálycukor
1/2 deci étolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 deci tej
Kisütéshez + olaj
Szóráshoz: fahéjas porcukor v. instant kakaó
Az Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk és a tésztához való anyagokkal együtt finomra turmixoljuk. Fél óra pihentetés után serpenyőben kevés olajat forrósítunk, kisméretű merőkanálnyi lapokat képezünk, melyeknek mindkét oldalát pirosra sütjük. Azon forrón megszórjuk fahéjas porcukorral vagy instant kakaóval.
Laktózérzékenyeknek ajánlom 2 deci víz és 2 evőkanál kávékrémpor tej helyetti hozzáadását.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2017. nov. 29. 10:28
Az almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.