Diós-lekváros zserbó recept
A Diós-lekváros zserbó hozzávalói:2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatunk. 35 dkg lisztet 20 dkg
margarinnal vagy 10 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, 5 dkg cukrot,
1 tojást és jól összedolgozzuk.
A Diós-lekváros zserbó elkészítési módja:
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35X25 cm-es sütőlemez méretére nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük, és meghintjük porcukorral kevert darált dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és 1 órát kelesztjük. Sütés után 10 dkg olvasztott csokival vonjuk be a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 27. 08:17
A diós-lekváros zserbó elkészítési módja és hozzávalói.