Alessandro tarhonyás bőrkés babja recept
150 perc
Az Alessandro tarhonyás bőrkés babja hozzávalói:
30 dkg csont nélküli füstöl csülök vagy bőrös comb,
30 dkg nyers sertés bőrke,
30 dkg bio teljes kiőrlésű tönkölytarhonya,
1 pár debreceni kolbász,
3 doboz vörösbab konzerv,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db étkezési paprika,
1 db paradicsom,
1 ek. sűrített paradicsom,
3 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika, babérlevél
Az Alessandro tarhonyás bőrkés babja elkészítési módja:
Először egy kuktában megfőzzük a füstölt húst és a bőrkét. Közben a tarhonyát is a szokott módon elkészítjük. Majd egy nagyobb lábasban pörköltalapot készítünk a zsiradékok és a hagymák felhasználásával. Ha megpirult a hagyma beleaprítjuk a paprikákat és a paradicsomot. Hozzáadjuk a darált paprikát és a fűszereket. 15 percig kis lángon pároljuk néha megkevergetve. Ezután hozzáadjuk a főtt füstölt hús, a bőrkét, a babkonzerveket, a felszeletelt debrecenit, és a sűrített paradicsomot is. Újabb 10 perc párolás után jöhet bele a tarhonya. Egészen kis lángon kb. 10 perc alatt készre főzzük az egészet.
Puha házikenyérrel, esetleg egy kis savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. nov. 2. 18:10
Az alessandro tarhonyás bőrkés babja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.