Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alessandro káposztás rétese recept

Alessandro káposztás rétese recept


Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro káposztás rétese hozzávalói:
8 lapos teljes kiőrlésű réteslap,
1 fej édes káposzta,
4 kanál étolaj,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2 púpozott kanál barna cukor (vagy nádcukor),
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt szárított majoránna


Alessandro káposztás rétese 1.Alessandro káposztás rétese 2.Alessandro káposztás rétese 3.Még 1 kép


Az Alessandro káposztás rétese elkészítési módja:
A káposztát vékonyan felszeletelem, de lehet nagy lyukú reszelőn is lereszelni. A zsiradékon a cukrot egy picit megkaramellizálom és már mehet is bele a káposzta. Én nem szoktam előtte besózni a káposztát, hanem amikor beleteszem az edénybe megsózom és hozzáadok kb. 2 teáskanál majoránnát és megborsozom rendesen. Ezt követően kis lángon legalább egy óráig kell pirítani néha megkevergetve. Egészen addig, amíg el nem párolog a kieresztett leve. Majd félreteszem egy kicsit hűlni. A réteslapot 2*4 lapjával használom fel. Egy konyharuhát először benedvesítek, majd erre fektetem laponként a réteslapokat és minden lapot olvasztott vajjal megkenek egy ecset segítségével. Négy lap után a káposzta felét egyenletesen elosztom a tetején és a tejföllel is meglocsolom. Majd a konyharuha egyik vége felől óvatosan feltekerem és egy tepsibe helyezem, amit előzőleg kicsit kiolajoztam. A másik 4 réteslappal ugyanígy járok el és feltekerés után azt is a tepsibe helyezem. Ezt követően a tepsit 210 C fokos sütőbe teszem, alsó-felső sütésre. 40-45 perc után készül el a rétes. Mielőtt felvágom előtte egy nedves konyharuha alatt hagyom kihűlni, hogy visszagyengüljön egy kicsit.

Igazán finom, sós jellegű étel a káposztás rétes.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alessandro káposztás rétese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook