Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke recept




Az Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke hozzávalói:
1 üveg zöldborsó (420 gr),
6 dkg vaj,
3 púpozott ek. teljes kiőrlésű liszt,
2 ek. nádcukor,
2 dl víz,
2 dl főzőtejszín (de lehet tej is),
ízlés szerint: só, szárított petrezselyem levél

Az Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke elkészítési módja:
A vajon világos lisztes rántást készítünk. Felöntjük az üveges zöldborsóval (lével együtt) és a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és elkeverjük. Ha felforrt, keverhetjük is hozzá a főzőtejszínt. Pár perc főzés után meghintjük a szárított petrezselyemmel, amit belekeverünk és már zárhatjuk is el a hőforrást. Elkészültünk.
Tálalásig fedő alatt pihentetjük a főzeléket.
Én sütnivaló kolbászt készítettem hozzá, de finom
bármilyen fasírttal, esetleg tükörtojással is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. szept. 16. 13:28
Az alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.