Tejszínes pulyka recept
70 perc
A Tejszínes pulyka hozzávalói:
80dkg pulyka comb,1 fej hagyma,kb 20dkg vaj,só,fehér bors,20 dkg gomba,10 dkg zöldborsó,2dl főzőtejszin
6 dl víz
5 dkg liszt
majoránna,delikát
zöldség zöldje
A Tejszínes pulyka elkészítési módja:
A felszeletelt hagymát vajon megpároljuk majd rátesszük a felkockázott husit ízlés szerin ízesítjük a fűszerekkel,majd ha a husi kifehéredett,felöntjük a vizzel.Ha a hús félig megpuhult,akkor a gombát és a borsót is hozzáadjuk.Ha teljesen elkészült,akkor vajas rántást készítünk amit a tejszinnel engedünk fel,és ezzel sűritjük be.Galuskával tálaljuk.
Ha esetleg nem tetszik a tejszines rántás akkor tejfölös habarást csináljatok.De igazábol ez a vajas tejszines rántás adja meg a különleges ízét.Jó étvágyat
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cdc6d6d4be, 2006. máj. 18. 22:04
A tejszínes pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.