Nyári zöldségleves recept
45 perc
190 kcal
7 gramm
18 gramm
50 dkg spenót
2 kis cukkini
20 dkg kifejtett zöldborsó
20 dkg sárgarépa
1 fej hagyma
vegyes zöldfűszer
3 dkg vaj
1 ek liszt
2 zöldségleves kocka
2 ek főzőtejszín
só
bors
A Nyári zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, a spenótot durvára összevágjuk. A cukkinit (szélét levágva) vékony csíkokra szeljük, a répát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket is megmossuk, megszikkasztjuk, apróra vágjuk. A hagymát vajon közepes lángon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és zöldfűszert, és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet és még pirítjuk kicsit állandóan kevergetve.Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat és felforraljuk. Lefedve, kis lángon kb. 5 percig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd szükség esetén sóval, borssal ízesítjük.
Friss zöldségekből nagyon könnyű és finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csgal, 2007. jún. 6. 13:51
A nyári zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.