Tárkonyos tejfölös húsleves recept
A Tárkonyos tejfölös húsleves hozzávalói:1 kisebb csirkemell
2 szép sárgarépa
1 zöldség
2 kanál ízvarázs ételízesítő
1 tejföl
2 kanál liszt
pici tej
ízlés szerint gomba
csigatészta
tárkony
A Tárkonyos tejfölös húsleves elkészítési módja:
A répát zöldséget apróra vágjuk, megpároljuk, felengedjük vízzel, a csirkemellet belerakjuk, fűszerezzük, szokásos módon mint a húslevest. Ha a hús és a zöldégek megfőttek, beleteszünk csigatésztát, és addig főzzük míg félkemény nem lesz a tészta. Míg a tészta fő, addig megcsináljuk a habarást. A habarásba tesszük bele a tárkonyt. Beleöntjük a levesbe, ha felforrt elzárjuk lefedjük, hogy a tészta megpuhuljon.
Én ízvarázst használok, persze ugyanolyan jó, a többi ételízesítő is. A húst is egy picit le szoktam kapatni, de nem muszáj nem mindenki szereti. Tárkonyból ha szeretitek jó sokat bele lehet tenni, az adja meg az ízét. Ha gombát teszek bele én mindig dobozosat teszek, azt csak a végén a tésztával együtt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: igynogy, 2007. márc. 6. 11:26
A tárkonyos tejfölös húsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.