Töklotyó Imre gusztusa szerint v1.0 recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
kevés
kevés
kevés
A Töklotyó Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
1 kg fagyasztott gyalult tök
1 csokor kapor (ha nincs benne tökös zacskóban)
pirospaprikás rántás
ízlés szerint só
1 kávéskanál kristálycukor
ízlés szerint ételecet
kb. 1 liter víz
tejföl a tálaláshoz (természetesen a 20%-os, hiszen a tejföl attól tejföl, mert tej-föl)
A Töklotyó Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
Egy kb. 2 literes fazékban világos rántást készítek egy kevés lisztből, olajból. Ha kész, a tűzről levéve, paprikázom. Beleteszem a fagyasztott tököt, és az apróra vágott kaprot. Beleöntöm a vizet, sózom, cukrozom, ecettel diszkréten savanyítom. Visszateszem a tűzre, és fölforralom. A forrástól számított 5 perc múlva kész a leves! Külön, melléadott tejföllel tálalom. (HŰ, VALAMIT ELFELJTETTEM!!! MIT IS? Hoppá, beugrott! A laza fröccs!!!)
Jó étvágyat kívánok!
(Minden észrevételt vagy megjegyzést, esetleges kiegészítést köszönettel fogad Szimre.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. febr. 22. 10:28
A töklotyó imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.