Paradicsomos-spenótos tésztasaláta recept
30 perc
570 kcal
24 gramm
66 gramm
35 dkg masnitészta
35 dkg spenót
20 dkg koktélparadicsom
fél fej lilahagyma
2 ek balzsamecet
4 ek tökmagolaj v. olivaolaj
10 dkg fetasajt
só
frissen őrölt bors
A Paradicsomos-spenótos tésztasaláta elkészítési módja:
A tészát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.
Az elkészített tésztasalátát tűzálló tálba is tehetjük és a sütőben 180 fokon kb. 20 percig süthetjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: csgal, 2007. jún. 4. 10:51
A paradicsomos-spenótos tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.