Áfonyás körtechutney recept
100 perc
Az Áfonyás körtechutney hozzávalói:
2 kg körte, kockákra vágva
60 dkg vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg nyers nádcukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál só (Himalaját használtam)
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet
Az Áfonyás körtechutney elkészítési módja:
Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 1 – 1, 5 órát vesz igénybe. Ezután öntsük meleg, sterilizált üvegekbe, szorosan csavarjuk rá a tetőt és fejre állítva hűtsük ki.
Elsősorban szárnyas ételekhez, pácolt, illetve sült halakhoz szoktam kínálni, de akár befőttekhez, salátákhoz is ... Igazi nyári recept, akár grillpartikhoz is.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2018. júl. 19. 11:46
Az Áfonyás körtechutney elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.