Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Párom zöldséges tésztája recept

Párom zöldséges tésztája recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Párom zöldséges tésztája hozzávalói:
20 dkg durum tészta
1 fej vöröshagyma
1 db piros színű húsos paprika
1 db paradicsom lehéjazva
5 dkg parizer apró kockákra vágva
bazsalikom
kakukkfű
szójaszósz
Worchester szósz

bors
2 evőkanál étolaj


A Párom zöldséges tésztája elkészítési módja:
A paprikát négybe, majd vékony csíkokra vágtam. A lehéjazott (forró vízbe mártottam és lehúztam a héját) paradicsomot szintén vékony csíkokra vágtam. Ugyanígy a vöröshagymát is, melyet a felforrósított étolajon, kissé megsózva, fedő alatt kezdtem el párolni. Kis idő múlva hozzáadtam a paprikát, fedő nélkül nagy lángon pirítottam, majd a paradicsomot, végül az apró kockákra vágott parizert is. Borsoztam, szójaszósszal és Worchester szósszal ízesítettem. A tésztát bő sós vízben kifőztem (aldente), majd a zöldségekhez adtam és összekevertem. Tálalásnál friss bazsalikommal és kakukkfűvel szórtam meg.

A recept 2 személyre szól.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A párom zöldséges tésztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook