Párom zöldséges tésztája recept


20 dkg durum tészta
1 fej vöröshagyma
1 db piros színű húsos paprika
1 db paradicsom lehéjazva
5 dkg parizer apró kockákra vágva
bazsalikom
kakukkfű
szójaszósz
Worchester szósz
só
bors
2 evőkanál étolaj
A Párom zöldséges tésztája elkészítési módja:
A paprikát négybe, majd vékony csíkokra vágtam. A lehéjazott (forró vízbe mártottam és lehúztam a héját) paradicsomot szintén vékony csíkokra vágtam. Ugyanígy a vöröshagymát is, melyet a felforrósított étolajon, kissé megsózva, fedő alatt kezdtem el párolni. Kis idő múlva hozzáadtam a paprikát, fedő nélkül nagy lángon pirítottam, majd a paradicsomot, végül az apró kockákra vágott parizert is. Borsoztam, szójaszósszal és Worchester szósszal ízesítettem. A tésztát bő sós vízben kifőztem (aldente), majd a zöldségekhez adtam és összekevertem. Tálalásnál friss bazsalikommal és kakukkfűvel szórtam meg.
A recept 2 személyre szól.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: valentinia, 2011. szept. 9. 09:09
A párom zöldséges tésztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.