Vörösboros máj recept
A Vörösboros máj hozzávalói:(2 személyre)
30 dkg máj (lehet csirke, sertés)
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 tojás
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsompüré
paprikakrém
majoranna
rozmaring
bors,
ételízesítő
só
petrezselyemzöld
A Vörösboros máj elkészítési módja:
A vöröshagymát a forró olajra teszem, picit megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. Amikor kész, hozzáadom a kis kockákra vágott májat, picit megfuttatom, éppen hogy kifehéredjen, megszórom pirospaprikával, ráöntöm bort, beleteszem a többi fűszereket és készre párolom. Amikor elkészült ráöntöm a felvert tojást és dermedéséig a tűzön tartom. Ha szükséges, még picit megsózom. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.
Sós vízben főtt burgonyával, salátával, vagy savanyúsággal tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: valentinia, 2011. aug. 12. 07:06
A vörösboros máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.