Alessandro kedvenc vadasmártása recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc vadasmártása hozzávalói:
30 dkg sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa),
1 db karalábé,
1 cikkely zeller,
2 dl tejföl,
2 kanál cukor,
1 kanál mustár,
2 kanál vörös vagy fekete áfonya jam (de lehet ribizli jam is),
1/2 dl vörösbor,
1/2 citrom leve,
1 nagyobb babérlevél
ízlés szerint: só, őrölt fehér bors, szárított snidling
Az Alessandro kedvenc vadasmártása elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk. Majd egy lábasba tesszük és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a babérlevelet és forralni kezdjük. 30 perc után kivesszük a babérlevelet és egy botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Utána ízesítjük még a borral, a mustárral, és az citromlével. Belekeverjük a két kanál áfonya jamot és pár perc után hozzáadjuk a tejfölt is. Még egyszer felforraljuk közben egy habverővel kevergetjük, mire elkészül.
Főtt húsok remek mártása főtt durum tésztával, vagy zsemlegombóccal.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. szept. 9. 17:33
Az alessandro kedvenc vadasmártása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.