Alessandro tejszínes-laskás masnitésztája zöldborsóval recept
60 perc
Zsírszegény
Az Alessandro tejszínes-laskás masnitésztája zöldborsóval hozzávalói:
30 dkg laskagomba,
20 dkg csiperke gomba,
1 üveg zöldborsó,
15 dkg kockázott bacon,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db fehér paprika,
1 db közepes paradicsom,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
2 dl tejszín,
1 kanál sózott darált paprika,
4 kanálnyi étolaj,
2 kanál liszt
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, majoránna, szárított vagy friss petrezselyemlevél
Az Alessandro tejszínes-laskás masnitésztája zöldborsóval elkészítési módja:
A kockázott bacont megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a felaprított hagymákat és tovább pároljuk. Majd a beleszeleteljük a paprikákat és a paradicsomot. Néhány perc pirítás után beletesszük a darált paprikát és a fűszereket is. Újabb pár perc pirítás és jöhetnek bele a megtisztított és felaprított gombák. Kis hőfokon fedő alatt néha megkevergetve 30 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldborsót, majd stauboljuk a két kanál liszttel. A végén jöhet a tejszín is. Utána még pár perc együtt párolás és kész vagyunk. A masnitésztát kifőzzük. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a tejszínes gombát és a tetejére reszelünk egy kevés parmezán sajtot.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. szept. 8. 15:40
Az alessandro tejszínes-laskás masnitésztája zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.