Alessandro krémes krumplipüréje recept
45 perc
Az Alessandro krémes krumplipüréje hozzávalói:
50 dkg sárga burgonya,
3 dkg vaj,
2 dl tejszín
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, kevés őrölt szerecsendió
Az Alessandro krémes krumplipüréje elkészítési módja:
A burgonyát jól lemosom és a héjában megfőzöm, majd ha kihűlt egy kissé, akkor eltávolítom a héját és egy edényben krumplinyomóval összetöröm. Hozzáadom a vajat, a tejszínt és a fűszereket is és simára keverem. Ha túl sűrű, még egy kevés tejet is lehet hozzáadni. Azonnal tálalom.
Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. okt. 20. 16:00
Az alessandro krémes krumplipüréje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.