Alessandro fokhagymás flekkenje recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro fokhagymás flekkenje hozzávalói:
50 dkg szeletelt sertéstarja,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
ízlés szerinti mennyiségű flekken fűszersó
Az Alessandro fokhagymás flekkenje elkészítési módja:
A zsiradékon a húsok mindkét felét elősütjük 3-3 percig. Majd egy kisebb tepsibe halmozzuk a húsokat. Mindkét oldalukat befűszerezzük és vékony fokhagymaszeletkéket teszünk a tetejükre. Ráöntjük a zsírt is, amiben sültek és megspricceljük kevéske vízzel is. Ezt követően egy alufóliával lefedjük a húsokat és 200 C-on 40 percig sütőben sütjük légkeveréssel. Az utolsó 5 percben levesszük róluk a fóliát és anélkül sütjük tovább, hogy színt kapjanak.
Tálalás előtt egy fél órát érdemes pihentetni a húsokat.
Tetszőleges körettel tálaljuk. Én vajas főtt krumplival tálaltam és kovászos uborka volt mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. okt. 13. 21:32
Az alessandro fokhagymás flekkenje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.