Alessandro finom húslevese recept
240 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro finom húslevese hozzávalói:
1 kg húsos karajcsont,
20 dkg sertésbőrke,
20 dkg csirkemáj,
4 db sárgarépa,
3 db fehérrépa,
1 kisebb fej kelkáposzta,
1/2 db közepes karalábé,
2 db közepes burgonya,
1 db közepes vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
1/2 db csípős zöldpaprika,
1 db kisebb paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika édes,
1 teáskanál sózott darált paprika erős,
1 marék levestészta (pl. apró kagyló)
ízlés szerint fűszerek:
só, őrölt színes bors, majoránna, őrölt kömény, petrezselyem
Az Alessandro finom húslevese elkészítési módja:
Kb. három liter hideg vízbe feltesszük főni a húsos karajcsontot és a bőrkéket is. Kis lángon főzzük kb. 2 órán át. Miután felforrt lehabozzuk. Ez idő alatt megtisztítjuk a zöldségeket, a krumplit és felaprítjuk. 2 óra után a levesbe tesszük a külső héjától megszabadított de egészben hagyott és bevagdosott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a paprikát, a paradicsomot, és a darált paprikákat, valamint a fűszereket is. További egy óra után adjuk hozzá a fél kelkáposztát valamint a felaprított zöldségeket és a krumplit is. Öt-hat perccel a befejezés előtt lehet a levesbe tenni a csirkemájat és a levestésztát. Majd elzárjuk a hőforrást, a mosogatóba hideg vizet engedünk és a levest is beletesszük hűlni. Ha kihűlt áttesszük a hűtőbe, ahol gond nélkül 3 napig is eláll.
A hűvösebb napokon nincs is jobb étel egy nagy tányér gőzölgő húslevesnél.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. okt. 6. 17:44
Az alessandro finom húslevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.