Alessandro almás-hagymás kukoricasalátája fürjtojással recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro almás-hagymás kukoricasalátája fürjtojással hozzávalói:
1 nagy alma,
3 szál újhagyma,
1 doboz kukoricakonzerv,
5 dkg Maasdamer sajt (lehet másféle is),
5 dkg füstölt sajt (Karaván, Parenyica...),
2 dl tejföl,
3 kanál majonéz,
1/2 lime leve
ízlés szerint: só, őrölt fehér bors, snidling, fokhagymapor, méz vagy édesítőszer
díszítéshez: 6 db keményre főtt fürjtojás
Az Alessandro almás-hagymás kukoricasalátája fürjtojással elkészítési módja:
Az újhagymát vékonyra felszeleteljük, a sajtokat és az almát felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a kukoricával, a tejföllel és a majonézzel. Ízlés szerint fűszerezzük és a lime levet is hozzáadjuk. Már csak alaposan el kell keverni és egy órára a hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek összeérjenek. A fogyasztásakor egy üvegkehelybe tesszük és a tetejére helyezzük a félbevágott fürjtojásokat. Majonézzel díszítjük.
Könnyű, gyors és egészséges vacsorasaláta válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. szept. 29. 18:20
Az alessandro almás-hagymás kukoricasalátája fürjtojással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.