Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro tárkonyos pulykalevese recept

Alessandro tárkonyos pulykalevese recept

Elkészítési idő 75 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro tárkonyos pulykalevese hozzávalói:
50 dkg pulykamell filé,
2 db egész csirkemáj,
2 nagy fej vöröshagyma,
2-3 nagy gerezd fokhagyma,
2 evőkanál étolaj,
5 dkg vaj,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db nagyobb paradicsom,
3-3 szál közepes sárgarépa és fehérrépa,
1/2 db karalábé,
2 db közepes krumpli (vagy csicsóka),
1-2 szelet zellergumó,
1/2 dl fehérbor,
5 dkg kiskagyló tészta,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 teáskanálnyi édes paprikakrém,
1 púpos teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt fekete vagy színes bors,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, majoránna, kevés kaporlevél és szárított tárkony


Alessandro tárkonyos pulykalevese

Az Alessandro tárkonyos pulykalevese elkészítési módja:
A megtisztított és felkockázott vöröshagymákat pár percig párolom egy közepes fazékban a zsiradékokon. Kb. 5 perc párolás után, hozzáteszem a felszeletelt fokhagymákat is. Pár perc kevergetés után hozzáadom a megmosott és és felkockázott pulykamellet. Tovább pirítom az egészet, míg zsírjára nem sül. Akkor hozzáadom a bort, a paprikakrémet, a fűszereket és még tovább pirítom az egészet úgy 5-6 percig kevergetve. Majd felöntöm kb. fél liter vízzel és fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzöm. Eközben megmosom és felaprítom a zöldségeket és a krumplit. Hozzáadom ezeket is a leveshez és felöntöm még kb. 1-1,5 liter vízzel. Tovább főzöm az egészet fedő alatt még kb. 20 percig. Ekkor lehet beletenni a kiskagyló tésztát és a csirkemájakat is. Ezt követően már csak 7-8 perc főzés és kész ez a különlegesen finom leves. A végén még meg lehet hinteni egy kevés tárkonnyal. Aki akarja még sűrítheti vékony rántással, esetleg kevés liszttel elkevert tejföllel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alessandro tárkonyos pulykalevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook