Alessandro tejfölös-tepsis újkrumplija tarjával recept
75 perc
Zsírszegény
Az Alessandro tejfölös-tepsis újkrumplija tarjával hozzávalói:
1 kg újkrumpli,
2 szelet tarja,
3 kanál étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 fél fej fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 zacskó sült krumpli fűszersó,
ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt kömény
Az Alessandro tejfölös-tepsis újkrumplija tarjával elkészítési módja:
Az újkrumplit felkarikázzuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk a sült krumpli fűszerrel kb. fél dl vízzel és az étolajjal meglocsoljuk, kézzel jól elkeverjük. 250 C fokos sütőbe tesszük 20 percre. Eközben a két szelet tarja mindkét oldalát egy kevés olajon 6-7 percig elősütjük egy serpenyőben. Utána kivesszük a krumplit a sütőből és rászeleteljük a hagymákat és ráhelyezzük a két szelet elősütött tarját is. Sóval, borssal fűszerezzük, majd visszatesszük a sütőbe 220 C-on kb. fél órára. Ezalatt a tejfölt elkeverjük a fűszerekkel és kb. egy dl vízzel. Kivesszük a tepsit a sütőből. Megforgatjuk a húsokat és rácsurgatjuk az egészre egyenletesen a fűszerezett tejfölt. Visszatesszük a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
Egyszerű, de nagyszerű frissensült nyári egytálételt kapunk. Egy pohár jéghideg sörrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. jún. 30. 18:34
Az alessandro tejfölös-tepsis újkrumplija tarjával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.