Lecsós szelet a'la pemete recept


1-1,5 kg sertéshús (sütnivaló)
fűszerek (én legutóbb vettem direkt sertéshúsra való fűszersót)
fokhagyma
4-5 db paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 sürített paradicsom konzerv, vagy házi paradicsomszósz
köretnek ki amit szeret, rizs, krumpli...
A Lecsós szelet a'la pemete elkészítési módja:
A húst megmosom, felszeletelem kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre, befűszerezem, és kizsírozott tepsibe pakolom. Erre teszek még pluszban fokhagymát, majd alufóliával lefedem, és mehet is az előmelegített sütőbe. Amíg puhul a hús, addig a vöröshagymát apróra felkockázom, zsíron üvegesre párolom, teszek rá egy kis pirospaprikát, majd mehet bele a szintén apróra kockázott paprika. Sózom, borsozom, egy fél gerezd fokhagymát is teszek hozzá, ezt is jó apróra vágom, és kis lángon, lefedve főzöm. Ha a paprika megpuhult, akkor hozzáöntöm a sürített paradicsomot, és egy kis vízzel higítom. Egyet rottyan, és kész is. A hús ha megpuhult az alufólia alatt, akkor még egy kicsit pirítom. Tálalásnál kanalazom a lecsós cuccot a húsra, nagyon finom, és könnyen elkészíthető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pemete, 2010. máj. 26. 18:34
A lecsós szelet a'la pemete elkészítési módja és hozzávalói.