Csúsztatott, vagy francia palacsinta recept
50 perc
A Csúsztatott, vagy francia palacsinta hozzávalói:
10 tojás
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
10 dkg liszt
6 dl tej
zsír
kakaó
A Csúsztatott, vagy francia palacsinta elkészítési módja:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjünk a cukorral, felengedjük a tejjel, és belekeverjük a lisztet is. Ez utóbbi ne egyszerre borítsuk bele, hanem lassanként adagolva. Ha ez megvan, akkor felverjük a tojásfehérjét, és utána az előbb elkészített masszába forgatjuk. Az előre felforrósított palacsintasütőbe egy kevés zsírt teszünk, majd erre mehet a tészta, kb. kisujnyi vastagságú. Csak az alsó felét kell megsütni annyira, hogy a teteje épphogy ne legyen folyós, aztán mehet is a tányérra, a tetejét megszórjuk kakaóporral, majd készíthetjük a következőt, és így rétegezzük egymásra. Az utolsó palacsintát fordítva tegyük a többi tetejére, tehát a sületlen felével lefelé, és ezt is jól szórjuk meg kakaóporral. Hidegen tálaljuk.
Én nyuszis kakaóport használok, mert az már cukrozott, és nagyon jól elolvad a palacsintán.
Nem nehéz elkészíteni, és isteni finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pemete, 2010. máj. 10. 12:17
A csúsztatott, vagy francia palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.