Alessandro kedvenc káposztás palacsintája recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc káposztás palacsintája hozzávalói:
A párolt káposztához:
- 1 fej kisebb fejes káposzta,
- 1 evőkanál cukor,
- 3 evőkanál étolaj,
A palacsinta tésztához:
- 3 db tojás
- 3 dl tej,
- 0,3 dl étolaj,
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
- 0,5 l szénsavas ásványvíz
- egy csipet só
A töltelékbe:
- őrölt bors,
- 2 dl tejföl
Az Alessandro kedvenc káposztás palacsintája elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük vagy vékonyra felszeleteljük késsel, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk. A besózott és kifacsart káposztát a cukorral 3 evőkanál étolajon sűrűn kevergetve megpároljuk. (Kb. fél óra) Majd félretesszük hűlni. A többi alapanyagból sűrűbb palacsinta tésztát keverünk és a langyosra hűlt párolt káposzta felét is hozzáadjuk. Majd hagyjuk minimum fél órát pihenni az egészet. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben a szokott módon, de vastagabb palacsintákat sütünk a masszából. A kész palacsintákat megkenjük tejföllel, megszórjuk párolt káposztával, ízlés szerint frissen tört borsot őrölünk rá, majd feltekerjük.
Igazán egyszerű sós jellegű étel, de aki szereti a bors helyett porcukrot is hinthet a káposzta töltelékre.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. jún. 17. 16:45
Az alessandro kedvenc káposztás palacsintája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.