Alessandro kedvenc mángold főzeléke recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc mángold főzeléke hozzávalói:
50-60 dkg mángold levél,
6-7 dl tej,
6 dkg vaj,
4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
1/2 fej fokhagyma,
só, bors, kevés őrölt paprika
Az Alessandro kedvenc mángold főzeléke elkészítési módja:
Tulajdonképpen ugyanúgy kell elkészíteni, mint a spenótot. A mángold leveleket többször átmossuk és a vastag levélereket kivágjuk. Ezután pár percig blansírozzuk a leveleket forró vízben. A vajjal és a liszttel rántást készítünk és hozzáadjuk az előkészített mángold leveleket. Felöntjük a tejjel és utána egy merülő mixerrel egyneműsítjük az egészet. Fűszerezzük és a fokhagymát is belereszeljük. Ezt követően kis lángon még forraljuk 5-6 percig. Ha sűrű lenne, akkor adhatunk még hozzá egy kevés tejet vagy vizet is.
Az íze nagyon hasonló a spenóthoz. Én a spenóthoz is és a mángold főzelékhez is főtt tojást szoktam készíteni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. jún. 16. 21:22
Az alessandro kedvenc mángold főzeléke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.