Alessandro kedvenc káposztás muffinja recept
100 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Alessandro kedvenc káposztás muffinja hozzávalói:
kb. fél fej fejes káposzta (50-60 dkg),
25 dkg teljes kiörlésű tönköly búzaliszt,
2 db tojás,
10 dkg vaj,
2 dl tej,
kevés olaj a káposzta sütéséhez (kb. 3 evőkanálnyi)
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 ek. só,
ízlés szerint őrölt kömény, őrölt fekete bors, esetleg egy kevés majoránna
Nagyon finom lett!
Az Alessandro kedvenc káposztás muffinja elkészítési módja:
A káposztát lereszelem, vagy vékony csíkokra vágom késsel. Utána besózom. Egy órát állni hagyom a sóban. Utána a fölösleges vizet kinyomkodom belőle és olajon megpirítom közepes lángon kb. fél óráig a többi fűszerekkel. Közben folyamatosan kell kevergetni egy fakanállal, hogy le ne égjen. Ha kész, félreteszem kihűlni. Először a nedves összetevőket állítom össze. A vajat felolvasztom és hozzákeverem a tojásokat és a tejet. Utána a száraz összetevők következnek. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a pirított káposztával. Végül összekeverem a száraz és a nedves összetevőket. Ha sűrű lenne, akkor egy kevés vizet lehet még belekeverni. Én szilikonos muffin sütőformát szoktam használni, amit nem kell kikenni előtte. Elég a formákat kb. háromnegyedig tölteni, mert úgyis megnőnek a muffinok a sütés alatt. A sütőt elő kell melegíteni kb. 180 C-ra. A sütési idő kb. 30-35 perc. Utána még jó fél órát hagyni kell kihűlni.
A káposztától akár napokig is puha maradna, de nálunk általában még aznap elfogy.
Férfiaknak egy pohár hideg sört is javaslok mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. jún. 3. 19:28
Az alessandro kedvenc káposztás muffinja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.