Alessandro kedvenc harcsapaprikása recept




Az Alessandro kedvenc harcsapaprikása hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé,
10 dkg húsos szalonna,
2 db vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika édes,
1 teáskanál sózott darált paprika erős,
2 dl tejföl,
2 doboz szeletelt gombakonzerv,
3-4 kanál étolaj,
1 teáskanálnyi cukor,
1 teáskanál szárított kapor,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika

Az Alessandro kedvenc harcsapaprikása elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágom, az olajon megdinsztelem a cukorral és a felaprított húsos szalonnával. Utána mehet hozzá a felkockázott zöldpaprika és a paradicsom. Következnek a fűszerek és a gomba, majd a vörösbor is. Kb. 15 perc párolás után hozzá lehet adni a felkockázott harcsafilét. Újabb 15 perc párolás következik kis lángon néha óvatosan megkevergetve, majd a legvégén hozzáadom a tejfölt és még kb. 5 percig összeforralom az egészet, mire elkészül.
Én durumlisztből készült kagyló vagy orsótésztát szoktam főzni mellé, de aki szeret bíbelődni a nokedlival, hát készítsen azt köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. jún. 10. 15:00
Az alessandro kedvenc harcsapaprikása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.