Újkrumpli párolt spenótlevelekkel recept


1 kg újkrumpli,1 fej vöröshagyma,20 dkg füstölt hús,vagy húsos szalonna,50 dkg spenót/ én csak 30 dkg-ot tettem/,2 gerezd fokhagyma,só,bors,pici citromlé.
Az Újkrumpli párolt spenótlevelekkel elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát,a szintén kisebb kockákra vágott húsos szalonnával pici olajban átpirítjuk,majd a megtisztított,4-be vágott újkrumplit is beletesszük.Megsózzuk,borsozzuk és puhára pároljuk,fedő alatt./gyakran kevergetjük,pici vizet tehetünk/Egy másik edénybe kevés olajat teszünk,abba beletesszük a megtisztított széttépkedett spenótleveleket és a 2 gerezd,felaprított fokhagymát,pár csepp citromlét,majd sózzuk,borsozzuk és összepároljuk pár perc alatt.Utána a puha krumplihoz keverjük és tálaljuk.Nekünk ízlett! :)
A Meglepetés újságból,pici változtatásokkal...
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2011. máj. 21. 19:05
Az Újkrumpli párolt spenótlevelekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.