Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás metélt recept

Gombás metélt recept

A Gombás metélt hozzávalói:
50 dkg szélesmetélt
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, fehér bors, kakukkfű
olaj

opcionálisan:
1 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
reszelt sajt


A Gombás metélt elkészítési módja:
A metéltet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, morzsolt kakukkfűvel. Készre pároljuk, majd beleforgatjuk a tésztát.

Ha gazdagabban szeretnénk, akkor adjunk a gombához liszttel elkevert tejfölt, s tálaláskor szórjuk meg sajttal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás metélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook