Bolognai lasagne recept
A Bolognai lasagne hozzávalói:1 kg darált hús
50 dkg lasagne tészta
20 dkg bacon szalonna
6 dl paradicsomlé
20 dkg sajt
só
bors
majoranna
bazsalikom
fokhagyma
A besamelmártáshoz:
5-7 evőkanál liszt
10 dkg vaj
5 dl tejszín (meg egy kis tej, ha még kell)
só
őrölt szerecsendió
A Bolognai lasagne elkészítési módja:
A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A tejszínt állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk, ha kicsit sűrű, még tejet teszünk bele. Sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Felaprítjuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzáadjuk a húst. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük. A tepsi legalját tésztával kezdjük, húsos szósz, megint tészta, majd besamelmártás következik, és megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jún. 29. 07:36
A bolognai lasagne elkészítési módja és hozzávalói.