Gesztenye torta recept
A Gesztenye torta hozzávalói:A piskótához
8 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
8 evőkanál víz
csipet só
6 dkg kakaópor
szilikonos sütőforma vagy sütőpapírral bélelt tortaforma
A krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
1 teáskanál vaníliás cukor
kevés rum vagy rumaroma
5 dl növényi tejszín
díszítéshez: gesztenyemassza vagy fondant
A Gesztenye torta elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra. A gesztenyemasszát vegyük ki a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport és a sót és kakaóport. A piskótához a 8 tojásfehérjéjét kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a 8 kanál cukrot. A tojássárgájákat kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, és a vízzel, majd az összes habot hozzáforgatjuk. A tojásmasszába belekeverjük a lisztes keveréket. A szilikonos tortaformánkba öntjük a masszát és betesszük a sütőbe. Amikor már feljött a tészta, akkor a hőfokot lejjebb vesszük 150 ºC-ra és készre sütjük a piskótánkat. Miután kihűlt a piskóta három egyforma korongra vágjuk. A töltelék elkészítése: A gesztenyemasszát apróbb darabokra tördeljük, teszünk hozzá egy kis vaníliás cukrot és meglocsoljuk rummal. Felverünk géppel kemény habbá az 5 dl növényi tejszínt és összekeverjük a gesztenyés keverékkel. A piskótakorongokat egyenletesen megtöltjük a gesztenyés krémmel, az oldalát is bekenjük. Ízlés szerint díszítjük, én most fondant bevonatot tettem rá.
Ha valaki nem szeret piskótát sütni, szerintem a bolti piskótakorong is nagyon jó lehet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jún. 23. 21:33
A gesztenye torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.