Disznótoros májleves (Viharsarok, Sarkad) recept
60 perc
A Disznótoros májleves (Viharsarok, Sarkad) hozzávalói:
50 dkg
sovány sertéshús
30 dkg
sertésmáj
1 fej vöröshagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 késhegynyi őrölt bors
só
2-3 db
babérlevél
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál kiolvasztott sertészsír
1 evőkanálnyi fűszerpaprika (a fele lehet csípős is)
2 dl
tejföl
petrezselyemzöld.
A Disznótoros májleves (Viharsarok, Sarkad) elkészítési módja:
A húst megmossuk, majd felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt lehabozzuk. Közben a májat kisebb kockákra vágjuk és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a kisülő zsírban megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a lisztet és kissé átpirítjuk, majd kevés lével elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az egészet a leveshez adva készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Ezt a disznótoros levest akkor készítették, amikor kevés idő maradt az ételkészítésre. Igen jól kiegészíti a leves ízeit, ha elkészítéséhez zöld vagy morzsolt tárkonylevelet is használunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 4. 05:03
A disznótoros májleves (viharsarok, sarkad) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.