Hordós savanyúság recept


uborka
cukkini
patisszon
apró görögdinnye
karfiol
a zöld paradicsom (lehet koktélparadicsom is)
A fűszerek: felszeletelt torma
kapor
Az edény: 8-10 literes műanyag hordó
vagy vödör
A felöntőlé: víz
cukor
só
ecet
babérlevél és ízlés szerint mustármag
koriander.
A Hordós savanyúság elkészítési módja:
A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, megmossuk és szükség szerint felszeleteljük. A felöntő levet felforraljuk és visszahűtjük. A hozzávalókat vegyesen az edénybe rakjuk, majd felöntjük úgy, hogy a lé mindent ellepjen. Az edényt lezárjuk és hűvös, de egyenletes hőmérsékletű helyen tároljuk.
Ennek a savanyúságnak elkészítése így ősszel értékmentő tevékenység és nagyon hasznos, ha valakinek házi kertje is van. Gyűjtsünk össze a kertből mindent, ami még száron van és hasznosítsuk. Kitűnően beérik a téli napokra !
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 2. 12:27
A hordós savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.