Nyers zöldségmártogatós recept
A Nyers zöldségmártogatós hozzávalói:4 cukkini
4 répa
4 paprika
2 halványító zeller
2 uborka
1 kis fej karfiol
Az avokádó szószhoz (Guacamole):
1 érett avokádó
2 dl tejföl
1 citrom leve
3 ek olívaolaj
1 csipet pirospaprika
só
bors
A paradicsom-chili szószhoz:
4-6 érett paradicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsomsűrítmény
1 szárított chili apróra vágva
1 citrom leve
3 ek olívaolaj
1 csipet pirospaprika
só
bors
A Nyers zöldségmártogatós elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Az uborkákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magokat eltávolítjuk. A zöldségeket hosszú rudacskákká aprítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket a szűrőedényben összegyűjtjük, és a sínrendszerbe toljuk további felhasználásig. A paradicsomokat felkockázzuk, a hagymát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A paradicsom-chili szósz többi hozzávalójával együtt keverőtálba tesszük és jól összekverjük. Az avokádókat megfelezzük, a magokat eltávolítjuk és húsát evőkanállal kikaparjuk. Apró darabokra vágjuk és kislyukú szűrőn áttörjük, vagy összeturmixoljuk. A többi hozzávalóval együtt a komfort-medencébe állított keverőtálban összedolgozzuk és ízesítjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 17. 19:40
A nyers zöldségmártogatós elkészítési módja és hozzávalói.