Borzas Kati recept
A Borzas Kati hozzávalói:40 dkg liszt
12 dkg vaj vagy zsír
12 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kis citrom héja
4 tojás sárgája
A Borzas Kati elkészítési módja:
A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk és 2 részre osztjuk. Az egyik részt káposztareszelővel belereszeljük a tepsibe. A 4 tojás kemény habjába 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál barack vagy más lekvárt és 10 dkg darált diót teszünk. Mindezeket összekeverjük és ráöntjük a tepsibe reszelt tésztára. A tészta másik felét ráreszeljük a töltelékre. Meleg sütőben, közepes lángon rózsaszinüre sütjük majd porcukorral meghintjük. Nagyon finom, teasüteményként is kínálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 3. 13:20
A borzas kati elkészítési módja és hozzávalói.