Borzas Kati recept

A Borzas Kati hozzávalói:
40 dkg liszt
12 dkg vaj vagy zsír
12 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kis citrom héja
4 tojás sárgája


A Borzas Kati elkészítési módja:
A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk és 2 részre osztjuk. Az egyik részt káposztareszelővel belereszeljük a tepsibe. A 4 tojás kemény habjába 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál barack vagy más lekvárt és 10 dkg darált diót teszünk. Mindezeket összekeverjük és ráöntjük a tepsibe reszelt tésztára. A tészta másik felét ráreszeljük a töltelékre. Meleg sütőben, közepes lángon rózsaszinüre sütjük majd porcukorral meghintjük. Nagyon finom, teasüteményként is kínálhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borzas kati elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook