Erdélyi hagymás rostélyos recept


1 kg marha magas hátszín
vagy tarja szeletek
1 kg vöröshagyma,3-4 fakanálnyi disznózsír
Ízlés szerint: őrölt bors
só
morzsolt borsikafű.Liszt szükség szerint.
Az Erdélyi hagymás rostélyos elkészítési módja:
A hústelőbb kevés zsiradékon mindkét oldalán jól átsütjük, majd megsózzuk és kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, ízlés szerint fűszerezzük borssal és kevés morzsolt borsikafűvel, sóval. Közben a vöröshagymát karikára vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra, ropogósra sütjük, leszűrve itatóspapírra tesszük, hogy lecsepegtessük róla a felesleges zsiradékot. Ezt követően egy meleg tálba tesszük, hogy hogy ne hűljön ki. Tálaláskor a húsra halmozzuk a hagymát és meglocsoljuk a hús szaftjával. Héjában sült, vagy zsírban sült burgonyát, esetleg petrezselymes burgonyát adunk mellé. Illik hozzá a káposztasaláta, friss saláták, illetve a savanyúságok is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 1. 05:35
Az erdélyi hagymás rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.