Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi hagymás rostélyos recept

Erdélyi hagymás rostélyos recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdélyi hagymás rostélyos hozzávalói:
1 kg marha magas hátszín
vagy tarja szeletek
1 kg vöröshagyma,3-4 fakanálnyi disznózsír
Ízlés szerint: őrölt bors

morzsolt borsikafű.Liszt szükség szerint.


Az Erdélyi hagymás rostélyos elkészítési módja:
A hústelőbb kevés zsiradékon mindkét oldalán jól átsütjük, majd megsózzuk és kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, ízlés szerint fűszerezzük borssal és kevés morzsolt borsikafűvel, sóval. Közben a vöröshagymát karikára vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra, ropogósra sütjük, leszűrve itatóspapírra tesszük, hogy lecsepegtessük róla a felesleges zsiradékot. Ezt követően egy meleg tálba tesszük, hogy hogy ne hűljön ki. Tálaláskor a húsra halmozzuk a hagymát és meglocsoljuk a hús szaftjával. Héjában sült, vagy zsírban sült burgonyát, esetleg petrezselymes burgonyát adunk mellé. Illik hozzá a káposztasaláta, friss saláták, illetve a savanyúságok is.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi hagymás rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook