Hagymás rostélyos egyszerűen recept
80 perc
A Hagymás rostélyos egyszerűen hozzávalói:
1 kg marha magas hátszín
vagy tarja szeletek
1 kg vöröshagyma
napraforgó olaj (vagy disznózsír)
liszt.Ízlés szerint: frissen tört fekete bors és só.
A Hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja:
A hús mindkét oldalát forró zsiradékban jól átsütjük, majd megsózzuk és kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, ízlés szerint meghintjük frissen tört fekete borssal. Közben a megtisztított vöröshagymát karikára vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró zsiradékban több adagban pirosra, ropogósra sütjük, majd leszűrve itatóspapírra tesszük, hogy lecsepegtessük róla a felesleges zsiradékot. Ezután tálba tesszük, és melegen tartjuk, hogy ne hűljön ki. Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát és meglocsoljuk a hús szaftjával. Héjában sült, vagy olajban sült burgonyát, esetleg petrezselymes burgonyát adunk mellé. Friss salátával kínáljuk, de illik hozzá a káposztasaláta, illetve a savanyúság is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. ápr. 23. 10:29
A hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.