Erdélyi lucskos káposztaleves recept
60 perc
Az Erdélyi lucskos káposztaleves hozzávalói:
1 kg fejes káposzta
20 dkg vöröshagyma
50 dkg füstölt tarja
1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
1 evőkanál borsikafű (morzsolt csombor)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
2 evőkanál finomliszt
3 dl tejföl
bors
olaj
só.
Az Erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, amíg az jól kipattogzik. Majd a vöröshagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, és kevés sóval ízesítjük, de ügyeljünk arra, hogy a füstölt tarja is sós! Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, és lefedve főzzük 30-45 percig, illetve addig, amíg a hús majdnem puha nem lesz. A káposztát négy felé vágjuk. A torzsáját is kivágva a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk és a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a csombort, és még tovább főzzük lefedve mintegy 20 percig, vagyis addig, amíg a káposzta is megpuhul. A lisztet simára keverjük a tejföllel és az ételbe öntjük, vele besűrítjük, Sóval, borssal ízesítjük, átkeverjük, felrottyantjuk és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. ápr. 22. 04:21
Az erdélyi lucskos káposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.