Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szapári máj recept

Szapári máj recept

A Szapári máj hozzávalói:
4 szelet sertésmáj
25 dkg sertésvelő
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dkg vaj
1 cs.petrezselyem

bors
majoranna
kakukkfű
zöldpaprika karika


A Szapári máj elkészítési módja:
A májszeleteket lisztben megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.A velőt langyos vízben megmossuk ,a rajta lévő hártyát lehúzzuk.A vajban megpároljuk és a fűszerekkel ízesítjük. A sült májszeleteket tálra tesszük és evőkanálnyi velőt helyezünk rá.A tetejét apóra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük,erre 1-1 karika zöldpaprikát teszünk. Körete sült burgonya vagy burgonypüré lehet.Bármilyen salátát is adhatunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A szapári máj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook