Szapári máj recept
A Szapári máj hozzávalói:4 szelet sertésmáj
25 dkg sertésvelő
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dkg vaj
1 cs.petrezselyem
só
bors
majoranna
kakukkfű
zöldpaprika karika
A Szapári máj elkészítési módja:
A májszeleteket lisztben megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.A velőt langyos vízben megmossuk ,a rajta lévő hártyát lehúzzuk.A vajban megpároljuk és a fűszerekkel ízesítjük. A sült májszeleteket tálra tesszük és evőkanálnyi velőt helyezünk rá.A tetejét apóra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük,erre 1-1 karika zöldpaprikát teszünk. Körete sült burgonya vagy burgonypüré lehet.Bármilyen salátát is adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. okt. 12. 23:07
A szapári máj elkészítési módja és hozzávalói.