Alessandro laskás mangalica pörköltje recept
150 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro laskás mangalica pörköltje hozzávalói:
1/2 kg mangalica lapocka,
20 dkg sertés bőrke,
25 dkg laskagomba,
5 dkg füstölt szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj,
1 kanál sült sertésszír,
1 teáskanálnyi barna cukor,
1 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro laskás mangalica pörköltje elkészítési módja:
A mangalica lapockát és a laskagombát a kívánt méretűre felkockázzuk. A zsiradékokon megpirítjuk a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is pár percig. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát és a cukrot is. Ezután felengedjük a vörösborral, keverünk rajta néhányat és tehetjük bele a húst és a felaprított bőrkéket is. Fűszerezzük és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároljuk kb. 90 percig. Közben, ha elfőtte a levét egy kevés vízzel pótoljuk. Ezt követően a laskabombát is a pörkölthöz adjuk és további 30-40 percig még együtt pörköljük. Ha minden megpuhult rendesen, akkor kész vagyunk. Elzárjuk a hőforrást és tálalunk.
Mindenféle köret illik hozzá, de én néhány szelet kenyérrel is szeretem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. okt. 7. 21:18
Az alessandro laskás mangalica pörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.