Galyasági lacipecsenye recept


3-3,5 kg
sertéstarja
5-6 evőkanál sertészsír( vagy 2 dl. étolaj)
2 dkg
őrölt fekete bors
só
Díszítéshez: édes-nemes fűszerpaprika
csipetnyi borsikafű morzsolva.Ízesítéshez: 3-4 gerezd fokhagyma
1 db
közepes fej vöröshagyma.
A Galyasági lacipecsenye elkészítési módja:
A legjobb a fiatal, bőrös sertés húsa, amin legalább 2 centiméter vastag szalonna is van. Elsősorban a tarja ajánlott. Szeleteléskor a bőrt is rajta hagyjuk, majd alaposan kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk, megszórjuk finom sóval és 20-30 percig hűvös helyen pihentetjük. Sütőedényben összeállítjuk a sütéshez szükséges zsiradékot, ami áll 2/3 rész étolajból és l/3 rész sertészsírból.A forró zsírba néhány tisztított fokhagyma gerezdet és szeletelt hagymát teszünk, amit pár perc múlva kiveszünk ( csak az ízanyag maradhat benne). Annyi hússzeletet tegyünk bele, amennyit a forró zsiradék ellep. Gyakran mozgassuk, és mindkét oldalát süssük meg hirtelen. Vigyázzunk, csak félig szabad átsülnie. Amint megpirosodik kiszedjük, frissen törött borssal és édes-nemes fűszerpaprikával megszórva melegen kínáljuk.
Van aki csipetnyi borsikafüvet is szór a kész pecsenyére, de ez elmaradhat. Friss kenyérrel, savanyúsággal és száraz fehér borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 13. 17:50
A galyasági lacipecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.