Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Vajas zellerpüré recept

Vajas zellerpüré recept

A Vajas zellerpüré hozzávalói:
1 kg zeller
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 dl tej
1 kk vegeta
őrőlt bors

citromlé(néhány csepp)


A Vajas zellerpüré elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk ,nagyobb darabokra vágjuk,és puhára főzzük,áttörjük.A vajból és a lisztből világos rántást készítünk.Föleresztjük a tejjel,és hozzáadjuk az áttört zellert,fűszerezzük ízlés szerint.Szükség esetén kevés vízzel hígíthatjuk,állandóan keverve felforraljuk.kb burgonyapüré sűrűségű legyen. Sült húsok mellé adjuk köretnek.


Kategória: Köretek receptjei


A vajas zellerpüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook