Vajas zellerpüré recept
A Vajas zellerpüré hozzávalói:1 kg zeller
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 dl tej
1 kk vegeta
őrőlt bors
só
citromlé(néhány csepp)
A Vajas zellerpüré elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk ,nagyobb darabokra vágjuk,és puhára főzzük,áttörjük.A vajból és a lisztből világos rántást készítünk.Föleresztjük a tejjel,és hozzáadjuk az áttört zellert,fűszerezzük ízlés szerint.Szükség esetén kevés vízzel hígíthatjuk,állandóan keverve felforraljuk.kb burgonyapüré sűrűségű legyen. Sült húsok mellé adjuk köretnek.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. okt. 13. 23:26
A vajas zellerpüré elkészítési módja és hozzávalói.