Alessandro háromsajtos körtesalátája fürjtojással recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro háromsajtos körtesalátája fürjtojással hozzávalói:
2 adaghoz:
1 db nem teljesen érett nagyobb körte,
5 dkg Ementáli sajt,
5 dkg füstölt Parenyica sajt (vagy Karaván sajt),
5 dkg Maasdamer sajt,
4 ek. majonéz,
2 dl tejföl,
4 db fürjtojás,
fél zöld citrom leve,
1 teáskanál mustár,
1 ek. méz,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, szárított petrezselyemlevél
díszítéshez: paradicsom cikkelyek
Az Alessandro háromsajtos körtesalátája fürjtojással elkészítési módja:
Először az öntetet készítjük el. A majonézt a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a petrezselyem levelet is hozzákeverjük, majd mézzel és a mustárral ízesítjük. A körtét félbevágva magházát kiszedjük, majd a sajtokkal együtt egy-egy centis kis kockákra vágjuk. Azonnal forgatjuk is bele az öntetbe. 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A salátát üvegtálakba szedjük és a tetejét a félbevágott fürjtojásokkal, majonézzel és paradicsom cikkelyekkel díszítjük.
Ezt a könnyű háromsajtos körtesalátát még a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. okt. 27. 17:56
Az alessandro háromsajtos körtesalátája fürjtojással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.