Aranysárga tyúkleves királynő módra recept
Az Aranysárga tyúkleves királynő módra hozzávalói:1 db konyhakész tyúk,
1/2 kg borjúgerinc,
30 dkg ökör farok,
8 dkg rizs,
3 dkg vaj,
1 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
őrölt bors,
só.
Az Aranysárga tyúkleves királynő módra elkészítési módja:
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 8 dkg tisztított rizst. A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm. A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 24. 09:54
Az aranysárga tyúkleves királynő módra elkészítési módja és hozzávalói.